Facebook

Restaurace

Denní menu | Jídelní lístek

Stylová restaurace s nádechem rodinné atmosféry, kde se podává především tradiční česká kuchyně inspirovaná původní měšťanskou kuchyní minulého století.

Začněte svůj den kvalitní snídaní z naší nabídky. Vybírejte ze speciálního snídaňového menu s nabídkou teplých i studených pokrmů nebo bohaté bufetové snídaně, ochutnejte i kvalitní čaje, kávu, čerstvé džusy. Snídaně připravujeme hotelovým i neubytovaným hostům. Pozvěte své obchodní partnery na bussiness snídani do prvního českého hotelu v Brně.

Letní terasa s kapacitou 60 míst, zpříjemňuje posezení při degustaci pokrmů, dobrého vína a českého piva. Pravidelně přicházíme s novou nabídkou specialit na grilu, připravovaných z čersvých a kvalitních surovin od prověřených dodavatelů.

Bohatý vinný lístek pečlivě sestavený z vybraných vín od předních moravských vinařů a rodiných vinařství ocení jeho milovníci.

Postaráme se i o firemní a závodní stravování, malé i velké oslavy, promoce, maturitní nebo stužkovací večírky, významná životní a rodinná jubilea či jiných setkání, oslavy, pracovních setkání, rauty, pohřební hostiny, abiturientní večírky, sportovní setkání.

 

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen  vystavit  kupujícímu  účtenku.  Zároveň  je povinen zaevidovat přijatou  tržbu  u  správce  daně  online;  v  případě  technického  výpadku  pak  nejpozději  do 48 hodin.”, eviduje-li poplatník v daném pokladním místě tržby v běžném režimu.

 

Menu

Studený předkrm/Cold Starter
Terinka z perličky s brusinkami a pistáciovými oříšky, rozpečená bagetka 90,-Kč
Terina of guinea fowl with cranberries and pistachio nuts, toasted baguette

Polévka/Soup
Silný hovězí vývar s játrovými knedlíčky 50,-Kč
Beef broth with liver dumplings

Teplý předkrm/Hot starter
Talián s křenem a hořčicí, servírovaný se zelným salátkem 90,-Kč
Homemade sausage with horseradish and mustard, served with cabbage salad

Hlavní jídla/Main dishes
Staročeská svíčková na smetaně s domácím žemlovým knedlíkem 175,-Kč
Traditional beef sirloin with vegetable cream sauce, dumplings

Do růžova pečené kachní prsíčko s omáčkou madeira a pečenou bramborou 230,-Kč
Medium baked duck breast with madeira sauce and roasted potato

Řízek jako Brno, bramborový salát Slavia 190,-Kč
Pork Schnitzel like Brno, potato salad Slavia

Roštěná podle grófa Pál Esterházy s kapary a kořenovou zeleninou, pečená brambora 280,-Kč
Rib eye steak according to the Count of Pál Esterházy with capers and root vegetables, roasted potatoes

Jehněčí kolínko na červeném víně, šťouchané brambory 310,-Kč
Lamb knee with red wine, mashed potatoes

Rozmarýnové kuřecí prsíčko, podávané na pečené sezónní zelenině 175,-Kč
Rosemary chicken breast, served on roasted seasonal vegetables

Losos s bylinkovým máslem, vařené petrželové brambory 240,-Kč
Salmon with herb butter, boiled parsley potatoes

Smažený sýr ementál s petrželovými bramborami, domácí tatarská omáčka 160,-Kč
Fried Emental cheese with parsley potatoes, home-made Tartar sauce



Hotel Slavia Hotel Slavia Hotel Slavia Hotel Slavia Hotel Slavia Hotel Slavia Hotel Slavia Hotel Slavia

Kafe na Růžku

V malých prostorech panuje ta nejlepší atmosféra.
Chcete li okusit kouzlo klubové atmosféry s kulisou klavírního křídla, navštivte naše „Kafé na růžku“.



Hotel Slavia Hotel Slavia Hotel Slavia Hotel Slavia Hotel Slavia

Catering

Zajistíme na klíč rauty, recepce a další společenské akce, jak v prostorách hotelu, tak i mimo něj. Postaráme se nejen o kvalitní gastronomii, servis obsluhy, dopravy, výzdoby, organizace programu, ať už jde o rodinnou oslavu nebo firemní akci.

Obraťte se na nás a svěřte do naší péče “svatební den”, zařídíme komplexní servis, včetně oddávajícího, ubytování, výzdoby, hudby, cukrářských výrobků, přípravy jídelního menu, fotografa v reprezentačním sále hotelu – bude nezapomenutelný.



Hotel Slavia Hotel Slavia Hotel Slavia Hotel Slavia Hotel Slavia Hotel Slavia Hotel Slavia Hotel Slavia Hotel Slavia Hotel Slavia

Plán Gastroakcí 2018

 


ÚNOR

7.- 14. 2. 2018

Vaříme podle Magdaleny Dobromily Rettigové


KVĚTEN

9.- 16. 5. 2018

Chřestové menu


ČERVENEC

18.- 25. 7. 2018

Řecká kuchyně


ŘÍJEN

3.- 10. 10. 2018

Dýňové speciality


LISTOPAD

8.- 13. 11. 2018

Svatomartinská husa

21.- 28. 11. 2018

Maďarská kuchyně


PROSINEC

1.12.-20.12.2018

Oblíbená jídla Vlasty Buriana